• idiomes:
  • Català
  • Español
  • English
  • Française
  • Deutch
  • Ruso
TORREDEMBARRA - Vacances màgiques a la Costa Daurada

Mostra Gastronòmica Ranxets 2020

MOSTRA GASTRONÒMICA RANXETS, LA CUINA A TORREDEMBARRA

Diumenge, 22 de març

SUSPÈS

 

El proper 22 de març tindrà lloc una nova edició de la Mostra “Ranxets, la cuina a Torredembarra” amb la participació de set restaurants del municipi que, alguns d'ells, cuinaran els seus plats in situ, al mateix envelat.

Els restauradors participants oferiran una degustació a un preu de 3 € (tapa+beguda) dels següents plats:

  •  Arròs amb bacallà. Cal Silver.
  •  Sardines al forn. Can Lluís.
  •  Sípia amb mandonguilles. El Capitán.
  •  Fideuejat. Hostal Coca.
  •  Arròs amb galeres. La Xeriueta.
  •  Fideuejat. Las Palmeras.
  •  Pop roquer de Torredembarra amb patates i romesco. Òxid.
  •  Bull a l'allipebre. Cuiners: Àlex Segú i Eloi Figuerola.

 

* Del 22 de març al 5 d'abril també podreu degustar aquests plats als restaurants participants.

 

El programa d’activitats de la Mostra del 22 de març és el següent:

  • A partir de les 12 h: Showcooking: Com es cuinen els Ranxets? A càrrec dels restaurants participants.
  • A partir de les 12 h fins a exhaurir existències: Degustació de Ranxets. Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill (Tapa + beguda: 3 €). Cervesa artesana local Estraperlo: 2 €.
  • De 13 a 14.30 h: Taller infantil de cuina (Milfulls de verat a càrrec d'Andrea Molné)
  • Altres actes gratuïts: inflable infantil i havaneres amb Cavall Bernat.


 

Altres activitats:

DIMECRES 18 DE MARÇ A LES 19 H.

Cicle de conferències curs 2019/2020

"A la vora dels Ranxos mariners", a càrrec de Gabriel Comes i Joaquim Orts, URV, ACT i CESM.

Sala de reunions del Casal Municipal

 

Què són els Ranxets?


Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

 

 

DESCÀRREGA DE DOCUMENTS:

FULLETÓ MOSTRA RANXETS 2020

CARTELL MOSTRA RANXETS 2020

©2016 Regidoria de Turisme de Torredembarra

  • TORREDEMBARRA
  • Desenvolupat per:

    Diseño Web Tarragona