• idiomes:
 • Català
 • Español
 • English
 • Française
 • Deutch
 • Ruso
TORREDEMBARRA - Vacances màgiques a la Costa Daurada

Carnaval 2018

 • 08/02/2018 19:00 - 13/02/2018 20:00
 • Torredembarra
 • a consultar
 • 977 64 00 25 ext 711,712,713
 • cultura@torredembarra.cat

 

Descarrega' t el programa de CARNAVAL 2018

 

La Regidoria de Cultura dona a conèixer el programa del Carnaval Torredembarra 2018, que tindrà lloc del 8 al 13 de febrer, i que presenta novetats. Alguna de les més destacades és la celebració de l’enterrament de la sardina el dimarts, enlloc del dimecres de cendra. La regidora de Cultura, Núria Batet, també ha explicat que s’ha dut a terme un replantejament en el concurs entre carrosses i comparses participants i, després de la pausa de l’any passat, enguany s’han previst un seguit de reconeixements  i s’han produït canvis en el jurat, que comptarà amb especialistes en les diferents àrees (disseny, vestuari, maquillatge) i amb experiència en d’altres carnavals, com el de Tarragona.

Altres novetats respecte a l’any passat són el canvi d’hora de l’Arrivo de Sa Majestat Carnestoltes, que serà a les 19 h, i finalitzarà amb la presa de possessió del poder local en un acte de carrer, a la plaça de Mn. Joaquim Boronat, amb degustació de la tradicional coca de llardons. Si el temps no ho permet, es farà dins del Casal. La regidora Núria Batet ha comentat que amb aquestes petites variacions es vol potenciar, a la manera tradicional, un acte que compta amb un element tan singular de Torredembarra com és la mascarada La Figa Te Fai.

A més, enguany arriba a la seva quinzena edició un altre element també diferenciador del Carnaval de Torredembarra: el Concurs de mascotes disfressades (dissabte al matí) que anirà seguit de la Rua infantil. L’organització preveu incrementar les indicacions als acompanyants perquè la participació dels nens i nenes sigui més lluïda.

La Batalla de confeti, de diumenge a la tarda, canvia de recorregut  i passarà pel carrer de la Capella, d’Antoni Roig, de Francesc Moragas i passeig de la Sort, perquè les carrosses pugin interaccionar més entre elles, ja que el passeig de la Sort té una amplitud que no tenen altres vies.

Amb tot, es preveu com en anys anteriors, que els actes més multitudinaris del Carnaval torrenc 2018 siguin la Gran Rua de dissabte a la nit i la Rua de diumenge al migdia. En aquest  enllaç podeu consultar les bases de participació.

Tot seguit, es detalla el programa d’actes:

DIJOUS GRAS, 8 de febrer

A les 19 h, a la plaça del Castell

Arrivo de Sa Majestat Carnestoltes, acompanyants de la mascarada La Figa Te Fai i de La Fanfara, de Torredembarra

Recorregut: carrer de Joan Güell,  plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer d’Antoni Roig, fins a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat.

En arribar a la plaça Mossèn Joaquim Boronat

Presa de possessió del poder local.  Coca de llardons i mistela (Preu 1 €) i coca i xocolata (Preu 1 €) , fins a exhaurir existències.

En cas de pluja, Sa Majestat Carnestoltes arribarà al Casal Municipal a les 20 h.

DIVENDRES DE CARNAVAL, 9  de febrer

A les 18 h, al Punt d’Informació Juvenil (carrer Capella, 6, 2n pis)

Taller de màscares venecianes. Places limitades. Inscripcions al Punt d’Informació Juvenil, de dilluns a divendres, de 17 a 20 h.

Organitza: Regidora de Joventut i Infància

DISSABTE, 10 de febrer

A les 11 h, a  la plaça del Castell

15a edició del Concurs de mascotes disfressades. Desfilada de les mascotes i lliurament dels premis. Les mascotes que vulguin participar en el concurs es podran inscriure a la Regidoria de Cultura, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i ½ hora abans del concurs a la mateixa plaça.

En acabar, a la plaça del Castell

Sortida de la Rua infantil acompanyats de La Fanfara, de Torredembarra i en arribar a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, espectacle infantil Catarsi a càrrec de la Cia. Top Guay.

Recorregut:  carrer de Joan Güell, plaça de la Vila, plaça de la Font, carrer d’Antoni Roig fins a la plaça Mossèn Joaquim Boronat.

En cas de pluja, es farà l’espectacle infantil al Casal Municipal a les 12 h.

A les 17.30 h,  pels carrers del nucli antic

Passada de La Figa Te Fai. Repartiran figues i carxots per a tothom!

A les 20 h,

Concentració de carrosses al carrer de Pompeu Fabra.

Concentració de comparses al carrer de Donya Guiomar.

A les 20.30 h,

Sortida de la Gran Rua de Carnaval.

Recorregut: carrer de Pompeu Fabra, carrer de Pere Badia, carrer d’Antoni Roig, carrer de Francesc Moragas, passeig de la Sort on hi haurà el TRAM DE LLUïMENT, carrer de Tarragona, plaça de Catalunya, carrer de Lleida, carrer de Pere Badia, carrer d’Antoni Roig, carrer de Francesc Moragas, passeig de la Sort i carrer de la Capella (Casal Municipal).

A les 23 h, al Casal Municipal

Ball de Carnaval amb el grup CoverHits i en acabar dj Enric.

DIUMENGE, 11 de febrer

A les 11.30 h,

Concentració de carrosses a l’avinguda de Montserrat.

Concentració de comparses al passeig Marítim (davant de la Casona).

A les 12 h,

Sortida de la Rua de Carnaval, pel passeig Marítim fins a Cal Bofill.

A les 15 h, a l’envelat de Cal Bofill

Dinar de Carnaval. Preu 6 €.

Venda de tiquets: fins al 8 de febrer a la Regidoria de Cultura, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

A les 17 h,  aproximadament

Batalla de confeti

Recorregut: carrer de la Capella, carrer d’Antoni Roig, carrer de Fancesc Moragas i passeig de la Sort .

DIMARTS, 13 de febrer

A les 19 h, al carrer de Pompeu Fabra

Sortida de la comitiva fúnebre per a donar l'últim adéu a Sa Majestat Carnestoltes.

En arribar a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat

Solemne enterrament de la sardina, encesa per part del Ball de Diables de Torredembarra. Es farà  públic el veredicte del jurat i lliurament de reconeixements  i en acabar sardinada. Preu 1 € (fins a exhaurir existències).

Venda de tiquets: fins al 13 de febrer a la Regidoria de Cultura, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o 1/2 hora abans a la mateixa plaça. En cas de pluja, es farà al Casal Municipal, a les 19 h.

©2016 Regidoria de Turisme de Torredembarra

 • TORREDEMBARRA
 • Desenvolupat per:

  Diseño Web Tarragona