• idiomes:
  • Català
  • Español
  • English
  • Française
  • Deutch
  • Ruso
TORREDEMBARRA - Vacances màgiques a la Costa Daurada

Concert a l'església parroquial de Sant Pere Apòstol

CONCERT "LOS PASTORCILLOS EN BELÉN" I EL GLÒRIA DE VIVALDI

 

La Regidoria de Cultura presenta, el dissabte 28 de desembre, el concert ‘Los Pastorcillos en Belén’ i el Glòria de Vivaldi a càrrec del Cor Zongora, l’orquestra de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) i les solistes Natàlia Casasús i Assumpta Cumí. El concert es durà a terme, a les 21.30 h, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol.

El primer precedent de la representació nadalenca dels pastorets al Vendrell és l’obra “Los Pastorcillos en Belén”, un melodrama sacre en cinc actes escrit en castellà que data de l’any 1883. La direcció escènica anava a càrrec de Ramon Angulo i la musical de Carles Casals i Riba 1852-1908. El mateix Pau Casals en les converses amb Josep Maria Corredor deia: “Devia tenir set anys quan, pels vols del Nadal un Centre Catòlic del qual n’érem socis va organitzar una representació d’Els pastorets. Ja tenien el text, i el meu pare va acceptar d’escriure la música per alguns episodis: de tota manera, com que estava carregat de feina em va demanar que l’ajudés...”

L’any 2008 el cor de Veus Blanques de l’EMMPAC, dirigit per Montserrat Meneses, juntament amb el Ço del Botafoc i amb motiu del centenari de la mort de Carles Casals, va interpretar aquest obra després de molts anys d’estar en un calaix.

Es tracta d’una nova versió amb una adaptació per a orquestra a càrrec de Raul Lacilla, aprofitant la plantilla que requereix l’obra principal del programa, que és el Glòria de Vivaldi. Vivaldi va escriure per a les seves alumnes de l’Ospedale della Pietà desenes d’obres religioses: diversos oratoris, motets, salms, cantates i obres de caràcter festiu i solemne, com el Gloria, RV 589, que s’interpretarà en el concert.

El preu de l’entrada general és de 6 € i el reduït de 5 € (per a majors de 65 anys, persones amb diversitat funcional i membres de famílies nombroses  o monoparentals) i es poden adquirir a la web de l’Ajuntament www.torredembarra.cat i a taquilla mitja hora abans del concert (pagament amb targeta). A les dependències de la Regidoria de Cultura us poden fer el tràmit (pagament amb targeta).

 

 

DESCÀRREGA DE DOCUMENTS:

CARTELL CONCERT

 

MÉS INFORMACIÓ

Regidoria de Cultura

C. Capella, 6

Tel. 977 643 888

email: cultura@torredembarra.cat

 

 

©2016 Regidoria de Turisme de Torredembarra

  • TORREDEMBARRA
  • Desenvolupat per:

    Diseño Web Tarragona