• idiomes:
  • Català
  • Español
  • English
  • Française
  • Deutch
  • Ruso
TORREDEMBARRA - Vacances màgiques a la Costa Daurada

Exposició GROP

EXPOSICIÓ GROP - HORITZONS

DE L'1 AL 30 DE JUNY, SALA LLUÍS D'ICART

 

A partir del proper 1 de juny i fins al dia 30 del mateix mes, la Sala Lluís d’Icart acollirà l’exposició “Horitzons”, un recull artístic multidisciplinari obra dels membres del col·lectiu GROP, associació torrenca amb projecció a tota la demarcació que va néixer fa gairebé dues dècades fruit de la inquietud d’un col·lectiu de persones estretament vinculades amb diferents formes d’expressió artística, i que identifiquen, en el context de la Torredembarra de finals del segle passat, la necessitat de difondre i promoure l’art contemporani a través d’activitats divulgatives entre les que destaquen exposicions, performances, happenings, conferències o intercanvis.

“Horitzons”, mot que dona nom a l’exposició, prové del llatí horizon, procedent de l’expressió grega όριζων κύκλος ‎(«el contorn de la circumferència»). La seva definició actual el descriu com una “línia que es pot observar mirant cap a on sembla que s’ajunta el cel i la terra en un espai ample i sense obstacles o mirant cap al mar”, interpretació que s’escau, en un ampli sentit del terme, amb la temàtica escollida per a aquesta mostra. En aquesta ocasió, el col·lectiu ens presenta l’obra de 9 dels seus artistes:

Fabio Guzmán presenta un conjunt de poemes visuals sota el principi d’incertesa, expressant el seu horitzó vital del moment present. A les obres de Pere Buix podrem veure un micro/macrocosmos. La paradoxa fa que no els puguem veure, però s’intueixen. Cristina Riambau fusiona les arts de l’esmalt al foc amb la pedra seca, per arribar a un horitzó que faci realitat el desig de la pau. Els espais imaginaris, inaccessibles; allà on els pensaments, il·lusions i projectes s’estenen entre el cel i la terra, són expressats informalment per Charo Costa. Olga Pijuan ha treballat l'horitzó com la lleugera relació de ventilació entre dues zones de color. Aquesta línia és la llum que dona lloc a un nou espai que també va variant en funció del nostre punt de vista físic i/o mental. Ho expressa en forma de molts horitzons al mateix temps, com missatges en una mirada. Antonio Boira crea paisatges d’atmosfera íntima en espais intemporals i de múltiples lectures. Les transparències donen immensitat a la seva coherent proposta. A l’obra de Paquita Esteban es palesa que les fulles poden deixar veure el bosc i l’horitzó en tots els estadis de l’any. Sibil·la ens acosta la veu de la guerra a les portes d’Alep amb la seva ceràmica escultòrica. Proposta austera, contundent i incisiva. Els arbres, soca i arrel, són el punt de partida d’un horitzó que sorgeix arran de terra. Jordi Morera arrela persones a la natura d’arbres inacabats. La sala serà alhora escenari d’un “horitzó” col·lectiu creat amb una obra de cada un dels artistes que han intervingut en l’exposició.

Entre les activitats dutes a terme per l’associació, cal destacar la producció de nombroses exposicions i muntatges artístics, com l’homenatge a Joan Brossa al cafè-bar L’Auca, als carrers de la vila i a Vespella de Gaià; performances a la vila de Torredembarra en diferents ocasions, al Camp de Mart de Tarragona i al festival d’art contemporani “Kunst & Revolution” de Reus.

La inauguració de l’exposició, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, consistirà en una performance al Pati del Castell el divendres 2 de juny a les 20 h. Es podrà visitar dimecres, dijous i divendres, de 17 h a 20 h, i dissabtes, d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h.

 

DESCÀRREGA DE DOCUMENTS

CARTELL EXPOSCICIÓ GROP

 

©2016 Regidoria de Turisme de Torredembarra

  • TORREDEMBARRA
  • Desenvolupat per:

    Diseño Web Tarragona