• idiomes:
  • Català
  • Español
  • English
  • Française
  • Deutch
  • Ruso
TORREDEMBARRA - Vacances màgiques a la Costa Daurada

Mostra Ranxets

La campanya de promoció gastronòmica 'Ranxets, la cuina a Torredembarra' arrenca de nou el pròxim 18 de març

Per segon any consecutiu, es posa en marxa la campanya "Ranxets, la cuina a Torredembarra" amb 13 restaurants que participen en aquesta promoció que organitza les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats. El tret de sortida de la campanya tindrà lloc el pròxim 18 de març amb la Mostra de Ranxets. Durant tot l'any es podran degustar Ranxets en els restaurants que formen part de la promoció. Al mateix temps tindran lloc diversos actes de dinamització i difusió de la cuina local torrenca amb promocions, tallers infantils, campanyes a xarxes socials i showcooking per tal de divulgar la marca.

Què són els Ranxets?
Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l'abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

És una generosa varietat de plats que van des d'escabetxos fins bull a l'all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.

La campanya s'inspira en el llibre homònim del Centre d'Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.

Quins són els restaurants participants?
Blau Marí, Cal Coco, Cal Silver, Can Gla, Can Lluís, El Capitán, El Marítim, El Vaixell, Hostal Coca, La Cuina d'en Basili, Las Palmeras, Òxid i Roda.


Mostra de Ranxets: Tret de sortida de la campanya
El pròxim 18 de març, de 12 h a 15 h, als Jardins de Cal Bofill, tindrà lloc la Mostra de Ranxets en què els restaurants participants oferiran una degustació de "Bull a l'all i pebre i altres plats de Ranxets". Tapa + beguda: 3 €

De 12 h a 12.30 h: Showcooking: com es cuina un Ranxet? "Romesco de rap", a càrrec d'Oriol Castro del Restaurant Compartir de Cadaqués i Disfutar de Barcelona i d'Àlex Segú del Restaurant l'Hor de la Riera de Gaià.

A partir de les 12.30 h: Degustació de Ranxets. Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l'envelat de Cal Bofill. A part dels tretze restaurants participants a la campanya anual, també cuinaran tapes de ranxets NC Espai de Cuina i Àlex Segú i Eloi Figuerola.

També hi haurà diferents actes gratuïts: actuació de música itinerant amb el grup Xalecos Street Band, taller de cuina infantil a càrrec de Andrea Molné i inflable.

Descarregar tríptic de la Mostra de Ranxets

Altres activitats
El primer showcooking és realitzarà el dilluns 7 de maig: Com és cuina un romesco? a càrrec de Joan Tomàs del Restaurant Castell de Tamarit. És realitzarà a NC espai de cuina (carrer dels Filadors 15). Les inscripcions s'han de realitzar a l'adreça nocuino@gmail.com o al telèfon 620.702.594. El preu és de 35 € (que inclou aprendre a fer un romesco, cuinar-lo i menjar-se'l).

Com a novetat aquest any, s'organitzaran unes Jornades Gastronòmiques dels Ranxets, que tindran lloc durant els mesos de tardor.

 

©2016 Regidoria de Turisme de Torredembarra

  • TORREDEMBARRA
  • Desenvolupat per:

    Diseño Web Tarragona