Mostra Ranxets Torredembarra
- 26/03/2023 12:00 -
-
Torredembarra
- 3 €
- 977 64 45 80
- turisme@torredembarra.cat
MOSTRA RANXETS, LA CUINA A TORREDEMBARRA
Diumenge 26 de març de 2023
La cita gastronòmica tindrà lloc el pròxim 26 de març a partir de les 12 h, a la plaça de les Remendadores (Jardins de Cal Bofill). Hi prendran part cinc establiments de restauració del municipi, els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola, i dues bodegues de Torredembarra que oferiran degustacions de vins i caves de qualitat.
¿Què són els Ranxets?
Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l'abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.
És una generosa varietat de plats que van des d'escabetxos fins bull a l'all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., turita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.
La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s'inspira en el llibre homònim del Centre d'Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.
PROGRAMACIÓ
A partir de les 12.00 h.
Degustació de Ranxets
Tapa + beguda 3 € (Fins exhaurir existències)
- Venda prèvia de tiquets a l'Oficina de Turisme, Pg. Rafael Campalans 10:
Dijous 23 de març i i divendres 24 de març: de 9.00 a 14.00 h.
Dissabte 25 de març: d'11 h a 13.30 h.
- Venda de tiquets el mateix dia a l'envelat de Cal Bofill
De 12.30 a 14.00 h.
Taller infantil de cuina: Pastís de crêp. A càrrec de PetitXef.
Itinerant musical amb Apocadixie Jazz Band
DURANT TOTA LA MOSTRA
Els restauradors participants oferiran una degustació de diferents plats dels Ranxets:
- Cal Silver: Arròs amb bacallà
- La Xeriueta: Mandonguilles amb canana i Sípia estofada amb allioli
- Las Palmeras: Fideuejat amb tinta de sípia i allioli
- Òxid Restaurant: Arròs de canana i galera
- La Sirga & Siguiente Idea: Pops amb ceba i Mandonguilles amb tomàquet
- SI and SI: Milfulles de pa de pessic farcida de formatge fresc i confitura de tomàquet i crema de codonsy amb cobertura de Rocher.
- Cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola: Bull a l'allipebre
* Les Bodegues Bon Vi i Cal Serafí oferiran degustacions de vins i caves de qualitat amb estand propi (Consultar preus el mateix dia de la mostra)
DESCÀRREGA DE DOCUMENTS: