Mostra Ranxets
- 19/03/2017 12:00 - 15:00
-
Jardins de Cal Bofill
-
Pg. de Colom, S/N, Torredembarra, Tarragona
- 977 644 580
- turisme@torredembarra.cat
DURANT TOTA LA MOSTRA
Els restauradors participants oferiran una degustació de "Bull a l'all i pebre" i altres plats de Ranxets
- Medallons de rap amb cloïsses. BLAU MARÍ
- Fideus amb seitons. CAL COCO
- Sípia amb romesco. CAL SILVER
- Truita amb suc. CAN GLA
- Bacallà amb tomàquet. CAN LLUÍS
- Fideuejat. EL CAPITÁN
- Asmarris de sardines. EL MARÍTIM
- Escabetx de verat i sardines escabetxades. EL VAIXELL
- Asmarris i all cremat. EUREKA
- Musclos a la marinera. HOSTAL COCA
- Sípia arromescada. L’AVI VITALI
- Sípia ofegada amb cigrons i romesco . LAS PALMERAS
- Pops amb ceba. LA SIRGA
- All cremat. OXID
- Lluç a l’all cremat. RODA
- Xirles. TRENCADISSA TORREDEMBARRA I PICNIC PORT
- Bull a l’all i pebre. CUINERS: ÀLEX SEGÚ I ELOI FIGUEROLA.
DE 12.00 A 12.30 H.
Showcooking: com es cuina un Ranxet? “Asmarris i All cremat”
A càrrec d’Oriol Castro del Restaurant Compartir de Cadaqués i
Disfrutar de Barcelona i d’Àlex Segú del Restaurant Eureka de Torredembarra.
A PARTIR DE LES 12.30 H
Degustació de Ranxets
Tapa + beguda 3€
Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill.
Cervesa artesana local, Estraperlo: 1,5€.
A PARTIR DE LES 13.00 H.
Actes gratuïts
- Actuació de Jazz amb en grup Stromboli Jazz Band
- Taller infantil de cuina a càrrec de Petit Xef
- Inflable infantil
“Ranxets, la cuina a Torredembarra”
“Si haguéssim de triar un plat que fos representatiu de la cuina torrenca, segurament ens decantaríem pel Bull”
Aquesta frase, està extreta del llibre de receptes autòctones “Ranxets, la cuina a Torredembarra”, un recull de plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics del mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, vi ranci, verdures i peixos de temporada. Una generosa varietat de plats que van des dels escabetxos, als musclos marinats, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop...truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, bull a l’all i pebre...
Enguany, a més de seguir gaudint del tradicional Bull a l’all i pebre, volem donar-vos a conèixer la gran diversitat de la gastronomia local. És per aquest motiu que, la Mostra de Ranxets, pretén ser el punt de partida d’un esdeveniment gastronòmic-cultural on durant unes hores cada restaurant oferirà un plat de Ranxets per tal que el pogueu degustar. A més durant tot l’any, els restaurants participants oferiran en les seves cartes diferents plats del receptari “Ranxets”.
Blau Marí // Cal Coco // Cal Silver // Can Gla // Can Lluís // El Capitán // El Marítim // El Vaixell // Eureka // Hostal Coca // L’Avi Vitali // Las Palmeras // La Sirga // Oxid // Roda // Trencadissa Torredembarra i Picnic port, són els restaurants que convertiran en tota una fita gastronòmica els plats de la cuina tradicional torrenca.